Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se stropesc cu sucul de lamaie sa nu se innegreasca.
Zaharul, scortisoara si margarina se incalzesc pe foc pana se topeste zaharul. Nu se incalzeste prea tare sa nu se evapore margarina. Amestecul se pune peste pere.
Perele se coc 20-25 de minute pana se inmoaie si devin aurii. Din cand in cand in timpul coacerii se stropesc cu sosul din tava. (Faculatativ inainte de servire - perele se stropesc cu putin rom alb).
Sosul de vanilie se face conform instructiunilor de pe plic sau se prepara o budinca de vanilie mai lichida.
Sosul de vanilie se pune pe farfurii, se pune cate o jumatate sau doua de para/ portie si se orneaza cu fire lungi de coaja de lamaie.
Alte retete deosebite
Mere la cuptor
Prajitura cu crema de ciocolata
Bomboane cu visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii