Sholezard este o budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri ce se poate servi cald sau rece ca si desert. Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu apa si zaharul.
Sholezard este o budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri ce se poate servi cald sau rece ca si desert. Spala orezul bine in trei ape.
Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute.
Se mai adauga apa cand scade.
Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.
Serveste budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri cald sau rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaBibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...
Ciorba de bibilicaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii