Checuri

Reteta Chec cu fistic si cacao

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec cu Vin Rosu si Ciocolata (Reteta Video)"
 
Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaz

ingrediente

   4 oua
   200 gr. zahar
   150 ml. apa minerala
   150 ml ulei
   300 gr. faina
   3 pachetele zahar vanilat
   1 pachet praf copt
   coaja rasa de lamaie
   un praf de sare
   2 linguri cacao
   fistic maruntit ( in jur de 50 gr. )

mod de preparare

Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaza.


Se pune zaharul vanilat apoi coaja de lamaie, praful de sare si se amesteca.


Se toarna uleiul cate putin si se amesteca in continuare foarte bine.


Se pune faina amestecata cu praful de copt, cate putin si amestecand tot timpul


Se pastreaza cea mai mare parte de compozitie in castron, iar aprox.10-15 linguri de aluat se pun in alt castron.


In cea mai mica parte se pun cele 2 linguri de cacao, iar in cealalta se rastoarna fisticul.


Se amesteca bine separat in fiecare castron (partea cu fistic cu o lingura)


Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza si eventual si hartie de copt pe fund ( ajuta checul sa iasa mai repede dupa copt).


Se toarna partea cu fistic, se adauga cu lingura si compozitia cu cacao.


Se baga tava-n cuptor la 175 grade pentru 35-40 min.


Se pudreaza si se lasa la racit.



Reteta Chec cu fistic si cacao a fost propusa de Pocahontas





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Chec cu gem de portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fistic si cacao" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.