Chec cu lamaie este o reteta de chec simpla, pufoasa si delicioasa, un chec aromat perfect pentru pofta de dulce, de servit alaturi de o cana cu ceai.
Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul.
Se separa galbenusurile si albusurile. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Adaugam si coaja rasa de lamaie in galbenusuri.
Adaugam galbenusurile treptat peste albusurile batute spuma.
La sfarsit se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt.
Se pune compozitia in forma si se presara stafide pe deasupra.
Se coace la foc mediu 30-40 minute. Nu se deschide cuptorul primele 15 min. Se lasa sa se raceasca in forma.
Checul cu lamaie se serveste cu zahar pudra deasupra.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCu câteva zile în urmă, am aniversat-o pe Mama. Ca de fiecare dată, mă străduiesc să-i pregătesc un tort...
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersiciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii