Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se m
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat.
Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se mai bate putin.
Se freaca untul cu 100 g zahar, se adauga albusurile amestecand incet, apoi galbenusurile pe rand, laptele, coaja de lamaie, rahatul taiat cubulete, si stafidele inmuiate in apa calda.
La sfarsit se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.
Pentru coacere e nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru 2 jumatati de miel.
Se toarna compozitia in formele unse si tapetate cu faina.
Se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit circa 40 minute.
Dupa ce s-au copt checurile, se prepara un sirop din zaharul ramas si apa se unge jumatatile si se lipesc.
Se unge mielul cu sirop si se pudreaza cu nuca de cocos.
Ochii se fac din stafide.
Alte retete
Cozonac
Cozonac transformat
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataInitial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...
Cosulete din foietaj, cu de toateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii