Checuri

Reteta Chec Mielusel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 
lavedrine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat.
Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se m

ingrediente

   300 g faina
   300 g unt
   6 oua
   400 g zahar
   150 g stafide
   1/2 pahar lapte
   100 g rahat
   coaja rasa de la o lamaie
   1 lingura zeama de lamaie
   2 plicuri zahar vanilat
   200 g nuca de cocos
   1 praf de sare

mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat.


Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se mai bate putin.


Se freaca untul cu 100 g zahar, se adauga albusurile amestecand incet, apoi galbenusurile pe rand, laptele, coaja de lamaie, rahatul taiat cubulete, si stafidele inmuiate in apa calda.


La sfarsit se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.


Pentru coacere e nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru 2 jumatati de miel.


Se toarna compozitia in formele unse si tapetate cu faina.


Se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit circa 40 minute.


Dupa ce s-au copt checurile, se prepara un sirop din zaharul ramas si apa se unge jumatatile si se lipesc.


Se unge mielul cu sirop si se pudreaza cu nuca de cocos.


Ochii se fac din stafide.
Alte retete


Cozonac


Cozonac transformat
Incearca si Chec cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Mielusel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite