Checuri

VIDEOReteta Chec din albusuri

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 45m 
morcovel_18360 postat de
Postat pe: 24-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Un chec din albusuri cu merisoare, stafide si ciocolata, se potriveste perfect alaturi de o cafea sau un ceai cald si aromat!

ingrediente

1 portii

   6 albusuri
   1 lingurita zeama de lamaie
   un praf de sare
   6 linguri cu zahar
   1 lingurita praf de copt
   20 gr ciocolata neagra
   2 linguri merisoare uscate
   2 linguri stafide
   o lingurita coaja rasa de portocala
   2 linguri fulgi de migdale
   si zahar pudra pentru decor
   6 linguri faina
Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!


Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.



Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.



Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.



La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!

" />

mod de preparare

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!


Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.



Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.



Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.



La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!

Incearca si Prajitura cu iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec din albusuri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.