Cozonac cu miez de nuca si cacao este o reteta de cozonac delicios de casa, pufos, perfect pentru a fi pregatit de sarbatori.
Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina. Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.
Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce, drojdia dizolvata, o lingurita de sare, sticluta de vanilie si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald.
Miezul de nuca se da prin masina si se adauga laptele ramas, cacaua , sticluta de rom si se amesteca.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe un fund de lemn pe care am presarat faina si deasupra intindem umplutura de cacao si miez de nuci.
Se ruleaza, se aseaza in tavi unse cu ulei si se pun sa mai creasca la loc caldut. Dupa ce a crescut se unge cu galbenusul de la un ou si introducem tavile la cuptorul incins pentru aproximativ o ora la foc potrivit.
Cand sunt gata se scot , se face un sirop din apa si zahar si ungem cozonacii si ii dam cu nuca de cocos.
Pofta buna !
Cozonacul cu miez de nuca si cacao se serveste rece. Unora le place cu lapte acru.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii