Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se lasa la racit. Restul de
Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se lasa la racit. Restul de faina se pune intr-un vas mare (nu de plastic), se adauga drojdia, un praf de sare, compozitia de lapte si faina racita si se framanta cu lapte caldut pana nu se mai lipeste de degete si se simte cum creste. Se lasa la dospit, la loc cald, nu aproape de sursa de foc, circa 2 ore. Intre timp, se prepara compozitiile, astfel: - peste nuca amestecata cu zahar se toarna putin lapte clocotit; - macul se amesteca cu putin zahar si se fierbe in lapte pana se inmoaie. - rahatul se taie cubulete; Dupa ce a dospit aluatul, se rastoarna pe o suprafata de lemn presarata cu faina si se imparte in trei parti aproximativ egale. Se ruleaza cu sucitorul fiecare parte, se toarna compozitia cu nuca, mac sau rahat pe foaia de aluat, se rasfrang capetele si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei. Se sparge oul, se bate cu o furculita si se ung cozonacii. Se lasa sa stea in tava aproximativ 30 de minute, apoi se introduc in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se ung cu putina apa rece, apoi se aseaza deasupra 2-3 prosoape si se lasa la racit, la temperatura camerei.
Se taie felii si se serveste cu o cana de lapte sau cafea.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaDe mult planuisem aceasta supa groasa. Este perfecta pentru o zi de post (daca excludem parmezanul) sau orice alta zi, fiind...
Supa minestrone la slow cooker Crock PotIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii