Pasca cu ciocolata este o alternativa delicioasa la clasica reteta de pasca cu branza de vaci. Este delicioasa si potrivita pentru masa de Paste.
Pasca cu ciocolata:
1. Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine si se pun in masina.
2. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia.
3. Se porneste masina si aluatul, dupa ce e framintat cam 10 min
4. Asa arata dupa ce l-am impartit in 3:
5. Biluta mai mica am folosit-o pt pasca cu smintina, cea din mijloc pe pasca cu ciocolata
6. IDEAL ar fi ca marginile aluatului sa dea putin pe dinafara tavii.
7. Se lasa tavile o ora, acoperite, sa creasca aluatul.
8. Voi puteti face aluatul cum stiti si continuati de aici.
9. Se amesteca intr-o craticioara:
- 2 linguri faina; - 12 linguri zahar; - 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri)
10. Apoi se adauga laptele caldut (200 ml) cite putin si se amesteca....se aprinde aragazul si se amesteca pana se ingroasa... Se lasa la racorit.
11. Dupa ce s-a racorit compozitia se adauga, pe rind, 5 galbenusuri. Apoi esenta de rom si vanilie, 6 linguri nuca prajita si macinata si 100 g unt topit.
12. se incorporeaza cele 5 albusuri spuma....si se toarna peste aluat...
13. daca e cazul, se rasucesc marginile aluatului spre interior... la mine nu fu cazu!
14. Se ung marginile aluatului cu ou batut si se da la cuptorul incalzit in prealabil.
16. se lasa la racorit si apoi se scoate din tava
Reteta Pasca cu ciocolata propusa de California Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii