Creme

Reteta Cirese cu crema

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu o paleta, se scurg si se

ingrediente

   1 kg cirese
   250 gr. zahar
   ¼ l lapte
   1 ou
   1 lingura zahar
   1/2 lingura amidon de cartofi
   2 linguri nuci sau migdale
   coaja de lamiie

mod de preparare

Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu o paleta, se scurg si se asaza pe o farfurie de sticla putin adinca. Se acopera cu un sos preparat astfel: se desface amidonul cu o lingura de apa rece si se toarna in laptele clocotit cu restul de zahar si coaja de lamiie. Se dau citeva clocote si se toarna fierbinte peste oul crud, spart intr-un castron. Se amesteca si se raceste. Dupa ce sosul a fost turnat peste cirese, se presara cu nuci sau migdale taiate marunt si prajite. Siropul cireselor poate fi folosit la prepararea unui compot.
La fel se pot pregati visine, caise, piersici, mere, pere.

Incearca si Bavareza de caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese cu crema" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.