Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu o paleta, se scurg si se
mod de preparare
Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu o paleta, se scurg si se asaza pe o farfurie de sticla putin adinca. Se acopera cu un sos preparat astfel: se desface amidonul cu o lingura de apa rece si se toarna in laptele clocotit cu restul de zahar si coaja de lamiie. Se dau citeva clocote si se toarna fierbinte peste oul crud, spart intr-un castron. Se amesteca si se raceste. Dupa ce sosul a fost turnat peste cirese, se presara cu nuci sau migdale taiate marunt si prajite. Siropul cireselor poate fi folosit la prepararea unui compot.
La fel se pot pregati visine, caise, piersici, mere, pere.
Incearca si Umplutura de castane pentru rulade
Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese cu crema" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe