Piureul de castane este delicios. Se poate ingheta pentru a-l pastra peste iarna, se poate consuma ca atare cu frisca, sau se poate folosi la diferite retete de prajituri si dulciuri.
Castanele se fierb si se curata de coaja.
Pune intr-o oala apa la fiert, iar deasupra un vas de sticla potrivit pentru gatitul la aburi. Adauga in vasul de sticla toate ingredientele, mai putin extractul de vanilie, acopera-l si lasa-l sa fiarba la aburi timp de o ora. Mai completeaza cu apa in vasul ce face aburi daca e necesar.
Amesteca din cand in cand, si ai grija ca laptele sa nu dea pe dinafara.
Dupa o ora, scurge laptele in exces dar nu-l arunca! Adauga extractul de vanilie si incepe sa mixezi ca si la piure-ul de cartofi, adaugand cate o lingura de lapte, pana cand obtii textura necesara. Lasa sa se raceasca dupa care poti sa-l folosesti.
Daca faci piure-ul de castane mai cremos poti sa-l folosesti la diferite retete de prajituri, daca il faci mai tare poti sa-l razui si sa-l servesti cu frisca si sos de ciocolata.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereDaca vreti sa rontaiti ceva weekendul asta, va recomand aceste inimioare cu cascaval. Reteta am preluat-o de la Ligia...
Inimioare cu cascaval
Comentarii