Spuma de iaurt cu sirop de rubarba este un desert usor de vara. Spuma delicata se potriveste perfect cu sirpoul acrisor de rubarba, iar semintele adauga un plus de sanatate acestui desert.
Se taie rubarba bucati si se amesteca cu zaharul. Se lasa sa stea 1 ora, timp in care mare parte din zahar se va topi.
Se pune pe foc mic, impreuna cu apa si se fierbe pana rubarba este foarte moale (cca 10-15 minute).
Se strecoara printr-o sita fina, apasandu-se cu dosul lingurii sa extrageti tot siropul din rubarba.
Sfat: pulpa de rubarba ramasa nu o aruncati, amestecati-o maine dimineata cu iaurt sau budinca de ovaz
Puneti siropul colectat inapoi pe foc mediu si fierbeti 10 minute.
Sfat: siropul se poate prepara si cu cateva zile inainte; se pastreaza in frigider.
Intr-o tigaie termica, fara adaos de grasime, puneti semintele (quinoa, chia, coriandru) si prajiti-le la foc mediu, amestecand des pana auziti pocnituri mici (quinoa pocneste ca popcornul). Mutati semintele intr-o cescuta si lasati-le sa se raceasca pana aveti nevoie de ele.
Bateti smantana pana sta pe tel.
Frecati bine iaurtul si apoi incorporati, folosind un tel, jumatate din frisca si coaja de lamaie. Adaugati si restul de frisca si amestecati usor.
Adaugati semintele (retineti cateva pentru decor) in spuma de iaurt si amestecati usor.
Folosind doua linguri luati spuma de iaurt si asezati-o in mijlocul unei farfurii. Turnati sirop de jur imprejur. Presarati seminte si apoi putina coaja rasa de lamaie. Serviti imediat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii