Spuma de iaurt cu sirop de rubarba

Spuma de iaurt cu sirop de rubarba este un desert usor de vara. Spuma delicata se potriveste perfect cu sirpoul acrisor de rubarba, iar semintele adauga un plus de sanatate acestui desert.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Spuma de iaurt cu sirop de rubarba

Ingrediente

  • Sirop de rubarba:
  • 250 gr rubarba
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  •  
  • Spuma de iaurt:
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
  • 1 lingura rasa quinoa
  • 1 lingura rasa seminte chia
  • 1/2 lingurita seminte coriandru

Mod de preparare

Se taie rubarba bucati si se amesteca cu zaharul. Se lasa sa stea 1 ora, timp in care mare parte din zahar se va topi.
Se pune pe foc mic, impreuna cu apa si se fierbe pana rubarba este foarte moale (cca 10-15 minute).
Se strecoara printr-o sita fina, apasandu-se cu dosul lingurii sa extrageti tot siropul din rubarba.

Sfat: pulpa de rubarba ramasa nu o aruncati, amestecati-o maine dimineata cu iaurt sau budinca de ovaz

Puneti siropul colectat inapoi pe foc mediu si fierbeti 10 minute.

Sfat: siropul se poate prepara si cu cateva zile inainte; se pastreaza in frigider.
Intr-o tigaie termica, fara adaos de grasime, puneti semintele (quinoa, chia, coriandru) si prajiti-le la foc mediu, amestecand des pana auziti pocnituri mici (quinoa pocneste ca popcornul). Mutati semintele intr-o cescuta si lasati-le sa se raceasca pana aveti nevoie de ele.

Bateti smantana pana sta pe tel.
Frecati bine iaurtul si apoi incorporati, folosind un tel, jumatate din frisca si coaja de lamaie. Adaugati si restul de frisca si amestecati usor.
Adaugati semintele (retineti cateva pentru decor) in spuma de iaurt si amestecati usor.


Folosind doua linguri luati spuma de iaurt si asezati-o in mijlocul unei farfurii. Turnati sirop de jur imprejur. Presarati seminte si apoi putina coaja rasa de lamaie. Serviti imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise