Gogosele la cuptor

Gogosele la cuptor seamana la gust cu gogosile clasice prajite in ulei, dar sunt coapte la cuptor. Reteta gogosilor va fi adorata de copii, care vor putea sa le decoreze dupa bunul plac, sau sa le dea forma dorita.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Gogosele la cuptor

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 350g zahar pudra
  • bombonele

Mod de preparare

1. Pune faina impreuna cu zaharul tos si drojdia in bolul robotului de framantat si amesteca putin sa se omogenizeze. Adauga in timp ce mixerul functioneaza oul si 250-300ml apa calduta pana cand se formeaza un aluat moale. Transfera aluatul pe o masa de lucru infainata si framanta-l timp de 5-10 minute. Pune-l intr-un bol uns cu ulei si acopera cu folie alimentara, lasa-l sa isi dubleze volumul la loc cald - aprox 1 ora.

2. Transfera din nou aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 20 de bucati. Da forma dorita (rotunda, alungita, patrata) fiecarei bucati de aluat si transfera pe o tava de cuptor unsa cu ulei. Acopera din nou cu folie si lasa-le sa isi dubleze din nou volumul.

3. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, da la o parte folia si coace gogosele pe cel mai inalt raft al cuptorului, pentru 8-10 minute pana se auresc. Lasa-le sa se raceasca.

Pentru decor amesteca zaharul pudra cu putina apa pana se formeaza o pasta tare ce poate fi totusi intinsa. Poti adauga colorant daca doresti. Inmoaie partea de sus a fiecarei gogosele in glazura si presara bombonele.


Gogosele pot fi de asemenea servite pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Cartofi cu carnati la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi cu carnati la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola