Se pune pe planseta faina uscata si cernuta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, zaharul, smantana, sifonul, vanilia si sarea. Se framanta o coca. Se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca o ora. Dupa aceea se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
Din ea se taie fasii late de 3—4 cm si fiecare fasie in bucati de 10 cm lungime. Fiecare bucata se cresteaza putin la mijloc si prin crestatura se introduce unul din capetele bucatii (astfel incat sa para ca e innodat).
Se procedeaza astfel cu tot aluatul. Se prajesc intr-o cratita sau intr-un ceaunel, cu untura sau ulei clocotit, pana cand se rumenesc. Se scot cu lingura cu gauri.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe