Gogosi

Reteta Reţetă de preparare a papanaşilor fierti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Papanasi (reteta video)"
 
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca branza, ouale, grisul, faina, vanilia si sarea, cu mixerul, pana se omogenizeaza bine.

Intr-un vas se pun 3 litri de apa la fiert cu puti

ingrediente

   1 kg branza proaspata de vaca
   5 oua
   10 linguri gris
   1 lingura faina
   5 linguri pesmet alb
   5 linguri zahar
   vanilie
   1/2 lingurita sare

mod de preparare

Se amesteca branza, ouale, grisul, faina, vanilia si sarea, cu mixerul, pana se omogenizeaza bine.

Intr-un vas se pun 3 litri de apa la fiert cu putina sare. Cand apa fierbe, se pun papanasii. Eu folosesc pentru asta clestele de inghetata pentru ca e foarte comod, iar papanasii ies rotunzi.
Se fierb circa 5-7 minute.

Se amesteca pesmetul cu zaharul. Se scot papanasii intr-o sita, se lasa 1 min la scurs si se tavalesc prin amestecul de pesmet.

Se servesc calzi.
Ca variatie, uneori adaug scortisoara in pesmet.
alteori, ii servesc cu crema de vanilie.

Pofta buna!

Reteta Papanasi fierti a fost propusa de arcadia pe forum culinar.ro
Incearca si Placinta cu prune si mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor fierti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.