Faludeh este un desert de origine orientala deosebit de gustos. Aveti nevoie de 100 gr taitei de orez, zahar, fistic, petale de trandafir, menta optional pentru ornat.
Faludeh este un desert de origine orientala deosebit de gustos.
Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.
Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.
Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator.
Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.
Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.
Se pune Faludeh in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista ptr ornat
Faludeh se serveste in cupe ornat cu frunze de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cand in cand mai preparam si cate o mancare cu paste, mai ales cand se cere ceva rapid. Oricum ies bune ca putem jongla...
Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii