Inghetata de capsuni este un desert perfect pentru zilele calde. O inghetata de casa cu fructe aromata dar usor acrisoara.
Se pun capsunile in blender (daca nu aveti, treceti-le printr-o sita), se presara cu zahar si se lasa sa se omogenizeze cca. 15-20 de minute. Daca folositi zahar pudra, le lasati doar vreo 5 :P Se bate smantana pentru frisca si se amesteca, impreuna cu laptele, cu pasta de capsuni. Se pune apoi intr-un vas de plastic la congelator si se lasa pana ce incepe sa inghete pe margini. Se scoate din congelator si se bate cu un mixer pana devine spumoasa. Se repete procedeul de doua ori (asa inghetata va fi mai cremoasa). La ultima amestecare se pot pune in crema bucatele de capsuni ;) Se congeleaza in totalitate.
Pentru sos se pun capsunile cu zaharul intr-ul bol, sa stea cat pregatim inghetata. Zeama formata se pune la fiert pana se ingroasa ca un sirop, dupa care se adaug capsunile pasate si se lasa sa fiarba pana se leaga.
Se formeaza bilute de inghetata cu lingurita speciala, se pun intr-un bol sau o cupa de inghetata si se toarna deasupra 2 lingurite de sirop.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii