Pepenele taiat, curatat de seminte, pulpa taiata cubulete, pasata cu blenderul vertical, piureul pus intr-un vas pe foc si se lasa pana scade apa din el, amestecand mereu; la final se adauga zeama de lamaie si putina coaja rasa, apoi se lasa deoparte sa se raceasca bine (se poate pune in congelator pentru 10-15 min).
Separat intr-un vas se bate bine frisca, iar cand incepe sa se intareasca, se adauga zahar cate putin, se adauga piureul de pepene, se amesteca usor cu o spatula, se incorporeaza si pepitele de ciocolata, apoi se rastoarna compozitia intr-o cutie cu capac, se lasa la congelator 3-4 ore, timp in care, din 30 in 30 min, se scoate cutia si se amesteca bine cu o furculita pentru a rezulta o inghetata fina.
Se serveste in bol, iar deasupra se pune toping de fructe de padure sau ciocolata.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe