O inghetata foarte buna!
Laptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta de vanilie.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se pune peste ele un polonic din amestecul de lapte si frisca si se amesteca energic cu un tel, apoi se toarna in oala. Se fierbe totul in continuare la foc mic si se amesteca tot timpul cu un tel, pana cand crema se tine (daca luati crema pe o lingura si trasati o linie cu degetul, crema nu trebuie sa se prelinga, ci trebuie sa ramana la locul ei). Se ia oala de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece, eventual si cu gheata, si se strecoara crema (ideal ar fi un tifon) intr-un vas care este bagat tot in apa rece. Se lasa crema sa se raceasca si se transfera intr-o caserola, care se introduce la congelator. Se mai amesteca prin crema din cand in cand.
*Daca nu se pune vasul in apa rece, crema va continua sa se fiarba si se va smantani, se va face grasa, si nu va mai fi la fel de buna.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciNu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...
Desert cornuri cu nutella si nuciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii