Inghetate

Reteta Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 31-08-2018
Adaugă în cartea de bucate
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

ingrediente

8 portii

   1
   1 kg caise
   250 g zahar
   250 g biscuiti cu unt
   130 g unt
   550 ml frisca lichida indulcita
   200 g ciocolata alba
   1 caisa pentru ornat
   Diametru tava: 20 cm

mod de preparare

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.


Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie.


Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru tort cu inel detasabil.


Se mixeaza 200 ml frisca si se amesteca cu sosul de caise, apoi se toarna peste biscuiti, se niveleaza si se introduce platoul la congelator pana cand ingheata bine compozitia.


Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida si se lasa sa se raceasca.


Se scoate tortul din forma si se asaza pe un platou.


Se mixeaza frisca ramasa (250 ml) si se amesteca apoi cu ciocolata topita. Se orneaza tortul, dupa preferinta, cu aceasta crema si cu bucatele de caisa si se introduce din nou in congelator.
Incearca si Inghetata din suc de lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.