Imi place tot mai mult sa fac biscuiti/fursecuri, mai ales cand se apropie sarbatorile. Baietii mei le adora, ma indeamna sa le fac tot mai des biscuiti de casa pe care sa-i serveasca cu ceai sau cafea. M-am gandit ca anul acesta sa fac pachetele si sa le strecor printre cadourile pe care le ofer familiei si prietenilor. Imi place ideea tare mult, asa ca urmeaza sa va las cateva retete de biscuiti/fursecuri, dulciuri simple de altfel, care se fac usor, care va pemite sa le faceti impreuna cu prichindeii vostrii…
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Untul se topeste la cuptorul cu microunde. Untul topit se adauga la ouale mixate, in fir subtire in timp ce mixam energic ca la maioneza. Alunele de padure se prajesc pentru cateva minute, pana coaja incepe sa crape. Se freaca alunele intre maini, un mod simplu si eficient de a indeparta coaja de pe alune. Se pun alunele prajite in vasul robotului si se maruntesc, nu foarte fin. Se adauga alunele maruntite la ingredientele umede, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga si coniacul si se mixeaza. Daca aveti copii mici, inlocuiti coniacul cu aroma preferata. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se adauga in mai multe transe la ingredientele umede. Se mixeaza usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Va dati seama ca aluatul este gata atunci cand se desprinde de pe peretii vasului. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece 1 ora. Se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie nu foarte subtire, pe masa de lucru, se decupeaza cu forme speciale pentru biscuiti, cercuri sau orice forme aveti si va place. Puneti biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coaceti in cuptorul incins la 175 grade C, pentru 12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se adauga laptele condensat, se amesteca si se ung biscuitii cu o cantitate considerabila de ciocolata topita. Se lasa sa se intareasca ciocolata, dar nu de tot si se aplica stampile peste stratul de ciocolata. Se lasa sa se intareasca ciocolata complet si se depoziteaza biscuitii in cutii metalice.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii