Faina se amesteca cu putina sare si o ceasca de apa calda. Se adauga jumatate din cantitatea de unt si se framanta bine aluatul si se lasa apoi la rec
Faina se amesteca cu putina sare si o ceasca de apa calda. Se adauga jumatate din cantitatea de unt si se framanta bine aluatul si se lasa apoi la rece, sa se odihneasca. Se intinde o foaie care se unge pe toata suprafata cu unt, se impatureste si se framanta un sfert de ora. Se lasa din nou la rece, apoi se repeta operatia cu untul ramas. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm si se taie forme geometrice. Acestea se asaza intr-o tava si se pun la copt, la foc mediu, 20 de minute. Dupa ce s-au rumenit, se lasa la racit si apoi se lipesc cate doua cu gem de caise amestecat cu nuci tocate.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete culinare:
Cornulete cu rahat
Saratele
Cozonac moldovenesc
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineDupă risotto-ul acela cu pere, care culmea s-a evaporat, am cotrobăit prin cămară și am găsit acest amestec deosebit!...
Orez natur cu quinoa, vegetale si pereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii