Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Biscuiti marmorati

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Biscuiti cu portocale-reteta video"
 
1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

2. Se adauga ingr

ingrediente

Aluatul alb:
   250 gr. faina
   60 gr. amidon alimentar
   100 gr. zahar pudra
   225 gr. unt
   1 lingurita de esenta de vanilie
   lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
Aluatul maro:
   200 gr. faina
   50 gr. amodin alimentar
   100 gr. zahar praf
   55 gr. cacao
   225 gr. unt
   1 lingurita de esenta vanilie
   Zahar tos sau bombonele marunte
   colorate
   pentru finisat

mod de preparare

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie.





2. Se adauga ingredientele uscate pentru fiecare aluat in parte.





3. Se framanta fiecare aluat si se da la frigider pentru 15 minute.Dupa trecerea timpului de racire, cele doua aluaturi se aseaza pe planul de lucru uns cu o pelicula de ulei.





4. Se impart ambele aluaturi in cate 3 parti egale.





5. Fiecare bucata alba se aplatizeaza cu mana in forma unui dreptunghi de aproximativ 12/17 cm. Se suprapun cate doua bucati identice, de culoare diferita. Bucatile se taie in doua si se suprapun din nou:





6. Se pun cele trei calupuri de aluat obtinute la frigider, pentru 5-10 minute, apoi se aplatizeaza din nou, se taie iarasi in doua si se suprapun, obtinand trei calupuri cu cate 8 straturi.





7. Aluatul astfel aplatizat se aduna, asa cum ati aduna pe lungime o esarfa, apoi se face o miscare de "stoarcere", rasucind capetele in sens diferit, de 1-2 ori.





8. Se modeleaza cate un sul din fiecare bucata de aluat, se trec prin zahar tos sau mici bombonele (facultativ) apoi se dau la frigider pentru jumatate de ora.





9. Dupa trecerea acestui timp, se taie felii de aproximativ 1/2 cm. milimetri grosime si se pun in tava pe hartie de copt.


Tava cu biscuitii se da la frigider, iar cuptorul se aprinde si se fixeaza la 165 de grade Celsius. Se introduce tava cu biscuitii reci in cuptorul deja incins si se coc timp de 15 minute.





10. Dupa ce s-au racit complet, se pun la pastrare intr-o cutie sau intr-un borcan, bine inchisi.
Pofta buna!





Reteta Biscuiti marmorati a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro





Alte retete de biscuiti gasiti aici:


Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,


Biscuiti Cangur,


Biscuiti bicolori
Incearca si Biscuiti cu glazura de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti marmorati" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.