Bradutul este o reteta de prajitura pentru Craciun delicioasa. Fursecurile cu lamaie se pot servi si singure pudrate cu zahar, sau pot fi servite intr-un mod ingenios, alaturi de crema de vanilie.
Se framanta toate ingredientele pentru aluat care se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore.
Pe o planseta cu faina din belsug se formeaza din aluat suluri subtiri, care se taie in bucati de 6cm. Se da forma de cornulete si aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Se prepara crema de vanilie preferata. Eu prefer reteta de crema englezeasca. Dupa ce s-au racit, se aseaza pe o farfurie in cerc, fursecuri cu lamaie. Pe marginea din interior se aseaza crema de vanilie, apoi iar un strat de fursecuri si tot asa pana se inchide.
Fursecurile cu lamaie pot fi servite ca atare pudrate cu zahar. Sunt foarte aromate, perfecte pentru Craciun.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPrima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...
Sarmale in dovleacIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii