Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta culinara Butonasi cu caise si caju

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
andreeachinesefood postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Butonasi cu caise si caju sunt de fapt niste prajituri cu fructe si un sortiment de nuci. Caju poate fi inlocuit si cu nuci, fistic sau alune de padure. Aceasta reteta de prajituri este foarte rapida

ingrediente

   226 g unt 150 g zahar 1 lingurita coaja de portocala 4 linguri de lapte condensat 2 pliculete de zahar vanilat 320 g faina 100 g caise 70 g caju

mod de preparare

Untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat de amesteca cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza coaja de portocala.
Se adauga caisele taiate bucati (daca folositi caise proaspete alegeti-le pe cele mai tari) si caju prajit in prealabil si tocat bucati. Apoi se adauga o parte din faina alternand cu laptele condensat si apoi restul de faina.
Aluatul obtinut se imparte in doua, iar din fiecare parte de aluat se formeaza un sul pe care il invelim in hartie de copt.
Aluatul se da la frigider pentru o ora. Dupa aceea sulurile se taie felii care se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute.


Biscuitii formati se racesc complet si se servesc.

Incearca si Biscuiti spritati
Daca ti-a placut reteta noastra "Butonasi cu caise si caju" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite