Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Choux a la creme

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o

ingrediente

   2 1/2 decilitri de apa
   100 gr. unt proaspat
   un praf de sare
   o lingurita de zahar
   125 gr. faina
   4 oua
   crema de vanilie
   frisca batuta
   glasura de zahar

mod de preparare

Se pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie (trebuie intotdeauna proaspat cernuta, ca sa nu aiba cocolosi). Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita pe margine, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se impinge iar cratita pe foc, amestecand mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si anume nu se pune urmatorul decat dupa ce cel dinainte s-a amestecat bine cu aluatul. Daca este prea moale, nu se mai adauga ultimul ou. Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din lingura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se toarna compozitia intr-un cornet de hartie umplut pe trei sferturi, sau in cornetul special de panza si se pun pe tava de copt (nu se unge si nu se presara faina), mici turturite de 3-4 cm. diametru, lasand tot atata distanta intre ele, ca sa aiba loc de crescut. In lipsa de cornet, se pot pune si cu lingurita. Se dau la cuptor, la foc potrivit. Se tin cam 25-30 de minute. Nu trebuie deschis cuptorul prea des, mai cu seama cand incep gogosile sa creasca, deoarece se lasa. Cand sunt gata trebuie sa fie bine crescute si destul de uscate. Se scot de calde, cu un cutit, se taie deasupra un capacel, se umple cu crema de vanilie (daca sunt crescute bine, sunt goale inauntru), peste crema se pune o lingurita de frisca batuta, iar deasupra capacelul. Peste acesta se pune, daca dorim, o glasura de zahar.


Aluatul se mai poate pregati si din 75 gr. de unt, 125 gr. faina, o lingurita de zahar, un praf de sare, 3-4 oua.
Incearca si Fursecuri cu mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.