Aceasta reteta de cornulete cu nuci este deosebita. Sunt fragede si aromate, iar cu aluatul se lucreaza foarte usor, nu trebuie intins inainte.
1. Se amesteca untul cu zaharul pudra, se adauga faina si se amesteca.
2. Se pun nucile prajite si macinate si, aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului.
3. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
4. Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul.
5. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina.
6. Se coc cornuletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute. Trebuie ss se rumeneasca mediu. O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta.
Pofta buna! Speram sa va placa! Reteta de cornulete cu nuci propusa de Guguluff
Serviti cornuletele cu nuci alaturi de alte fursecuri pe masa de sarbatoare.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradRetete "inspirate de toamna" Această rețetă delicioasă...
Deliciu cu hribi, parmezan si oua posateIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii