Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Ligiea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca bine toate ingredientele, incorporind margarina rece taiata bucatele.
Se da 10 min la frigider, timp in care se da drumul la aragaz, com

ingrediente

   Coca: 200 gr. margarina
   100 gr. nuca tocata marunt
   100 gr. zahar tos
   un pliculet zahar vanilat
   300 gr. faina. Pentru pudrat: 150-200 gr. zahar pudra si 3 pliculete zahar vanilat

mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele, incorporind margarina rece taiata bucatele.
Se da 10 min la frigider, timp in care se da drumul la aragaz, combinind zaharul pentru pudrat (intr-un castron) si se pregateste tava pentru copt: o ungi cu ulei si o "pudrezi" cu faina.
Se formeaza suluri de grosimea degetului mic si se taie din 4 in 4 cm, adunind putin capetele fiecarui bastonas; astfel au luat forma de cornulet.
In cuptorul deja incins, dat din acest moment la moderat, se introduce tava in care se asaza, cu putina distanta intre ele, cornuletele, pentru ~10 min. Intr-un castron mare in care s-a pus zaharul pentru pudrat, se tavalesc cu grija, fierbinti, caci sunt f. fragede.
In loc de nuca tocata se poate intrebuinta :1/2 din cantitate nuca de cocos + 1/2 alune tacate, sau un gust deosebit va fi dat de migdale razuite.
Incearca si Piscot cu gris si fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite