Cornuri cu crema delicioasa

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la cres

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu crema delicioasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina cernuta
  • 25 g drojdie
  • 160 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 10 g zahar vanilat-un pachetel
  • 100 g unt topit si caldut
  • coaja rasa de lamaie
  • portocala
  • de care aveti
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 200 g unt topit
  • Uns:
  • 1 galbenus + 1 lingura de lapte
  • Sirop pt uns cornurile:
  • 120 ml apa+200 g zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la crescut 10 minute.(Tipa punea totul deodata la amestecat in mixer,dar eu mereu las la dospit drojdia)

Apoi se amesteca cu faina cernuta,ouale batute cu zahar si ametecate cu lapte cald,coaja de lamaie.Se pune la framantat,dupa 5 minute incepem sa incorporam untul topit si caldut,treptat si nu totul deoadata.Se framanta inca 5 minute.

In final se pune si sarea.

Rezulta un aluat elastic, foarte placut de lucrat.

Se pune intr-un vas,se acopera cu un prosopel umed si se

lasa la crescut cam 1 ora,pana isi dubleaza volumul.Eu incalzesc cuptorul la 50 de grade,apoi il sting si pun vasul cu aluat impreuna.

Daca aveti timp,se lasa peste noapte in frigider.

In timp ce aluatul isi face de cap ,pregatim umplutura:amestecam toate ingredientele,apoi punem la frigider pana se intareste putin si se poate intinde cu usurinta pe aluat.

Preincalzim cuptorl la 180 de grade

Aluatul il impartim in 6 bile egale,fiecare bila o intindem sub forma de cerc,cu grosimea de 3 mm.Ungem cu umplutura,taiem sub forma de triunghiuri,ca la pizza si formam cornurile.

Le punem in tava,le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se coc la !80 de grade,15-20 de minute.

In timp ce se coc,se face siropul:se amesteca apa cu zaharl ,se pune la foc mediu,se amesteca din cand in cand ,pana se topestezaharul.Cand incepe se fiarba, se stinge focul/

Imediat ce scoatem cornurile din cuptor ,le insiropam cu siropul fierbinte.Le ungem cu o pensula inmuitata in sirop fierbinte.

Pofta buna!

Reteta propusa de Alis.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Desert crema de zahar ars
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola