Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi ouale intregi, coaja rasa de portocala si la sfarsit, trep
Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi ouale intregi, coaja rasa de portocala si la sfarsit, treptat, faina. Se amesteca bine, se unge o tava cu unt, se presara cu faina, apoi se pun in ea, cu lingura sau cu un cornet, gramajoare mici de compozitie, la distanta unele de altele, ca sa nu se lipeasca intre ele la copt. Se coc in cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se scot cu un cutit lat, cat sunt calde.
Dupa ce s-au racit, se lipesc, doua cate doua, cu gem de portocale.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de caramel
Prajitura Alba ca Zapada
Tarta cu visine
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....
Friptura tiganeasca de porc- la gratarOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii