Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri fragede glazurate si decorate

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 30m 
Valclaudia postat de
Postat pe: 07-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)"
 
se pot pastra in cutie de metal pentru mai multe zile, raman fragede si proaspete

ingrediente

20 portii

   500-550 gr. faina alba proaspat cernuta
   300 gr. unt gras
   3 oua mari de casa
   1 esenta cu Aroma de vanilie
   1 plic parf de copt
   1 lingura Pudra de cacao
   un paf de sare
   300 gr. zahar tos
   200 gr. ciocolata amaruie
   50 gr. frisca lichida
   fistic prajit, nesarat
   bombonele colorate
   cristale colorate de zahar

mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm. Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat. Dam aluatul la rece pentru 1 ora. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm. Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt. Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit. Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara. Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar. Pofa buna!
Incearca si Fluturasi
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede glazurate si decorate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite