Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu crema de ciocolata este un desert delicioa si simplu.Pentru a pregati reteta papanasi cu crema de ciocolata puteti sa cumparati crema de ciocolata sa folositi inghetata de ciocolata sau cel mai bine sa faceti voi crema.
Intr-un vas, se mixeaza praful pentru papanasi impreuna cu branza dulce si apa. Adaugam coaja de lamaie rasa fin si margarina. Se amesteca cu mixerul 5 minute pana se obtine o pasta densa si omogena. Se cerna faina pe un blat si se rastoarna compozitia de papanasi. Se trec mainile prin faina, inainte de modelarea aluatului,altfel aluatul se lipeste de maini. Se ia o lingura din aluat si se formeaza bile din aluat de 2 dimensiuni: 1-2 cm pentru capac si 5-6 cm pentru papanasi. Bilelor de dimensiuni mai mari se turtesc putin intre maini si cu degetul se face o adancitura in mijloc formand papanasii sub forma de inele. Incingem uleiul pentru prajit, doar cand am terminat de modelat papanasii. Papanasii formati se prajesc in ulei bine incins la foc mediu pe ambele parti, ei trebuie sa "inoate" in ulei ! Ii scoatem si ii punem la scurs de ulei, pe un servetel de hartie.
Papanasii se servesc cu crema de ciocolata si presarati cu nuca de cocos.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...
Capunati cu ciuperci - de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii