Bougatsa este o placinta cu vanilie foarte delicioasa. Pentru acest desert am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus`o la topit.
Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le`am pus intr`o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata. Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie.
Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns-o pe toate marginile impaturite. Am uns o tava si am tapetat-o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le`am copt la foc potrivit cca 30 min.
Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra. Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!
Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's World.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe