Prajituri

Reteta Briose cu cappuccino

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
Dulceata_de_trandafiri postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu Malai si Afine (Reteta Video)"
 
Briose cu cappuccino sunt niste prajituri delicioase pentru care aveti nevoie de faina, zahar, oua, cafea solubila, fulgi de ciocolata, scortisoara, praf de copt, branza de vaci

ingrediente

Pentru 12 briose ai nevoie de:
   2 cani de faina
   jumatate de cana de unt topit (cred ca aprox 60 de gr solid
   desi am pus dupa ochi si am nimerit)
   1 cana de lapte
   trei sferturi cana de zahar
   1 lingurita praf de scortisoara
   2 lingurite jumatate de praf de copt
   2 linguri cafea solubila (adica pulbere
   nu preparata)
   1 ou
   trei sferturi de cana de fulgi de ciocolata
   esenta de vanilie
   putina sare
   Optional
   poti prepara si o crema de cafea
   cu care sa tartinezi briosele. Pentru aceasta
iti trebuie:
   150 gr branza de vaci grasa
   1 lingura de zahar
   jumatate de lingurita de cafea solubila
   esenta de vanilie
   un sfert de cana de fulgi de ciocolata

mod de preparare

Briosele cu cappuccino au un gust aparte, ti le recomand cu caldura daca esti o "cafegioaica" ori un "cafegiu", cafeaua solubila din compozitie le da o aroma deosebita.

Si pentru briose, si pentru crema, fulgii de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata amaruie, maruntita in robotul de bucatarie.

Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste.

In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara.
Intr-un ibric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata.

Se toarna in formele speciale de briose (fie ungi formele, fie te folosesti de hartiile pentru briose), umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de min. Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata.


Se lasa la racit pe un gratar si se servesc fie ca atare, fie unse cu crema.
Alte retete recomandate:

Incearca si Rulada cu biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cappuccino" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.