Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta prajitura va trebuie 200 g de zmeura si 100 g mure.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Briose cu fructe de padure

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml lapte
  • 180 gr faina alba
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 50 gr migdale
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic drojdie uscata
  • lamaie
  • portocala
  • scortisoara
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr zmeura
  • 100 gr mure
  • 25 gr migdale
  • Pentru finisare:
  • zahar pudra
  • menta frunzulite

Mod de preparare

Briose cu fructe de padure este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura faceti prima data aluatul amestecand intr-un bol faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie, un praf de scortisoara si drojdia. Se adauga dupa aceea laptele, galbenusurile si untul moale. Se amesteca bine, sa se omogenizeze.
Zeama de la portocala se toarna si ea la aluat

Incingeti cuptorul si puneti apoi aluatul in formele de briose unde cu unt. Daca folositi forme de silicon nu e nevoie sa faceti aceasta operatiune. Formele nu se umple decat pana la doua treimi din inaltime. Amestecam fructele de padure si apoi turnam peste fructe restul de compozitie. La final se presara cu fulgi de migdaleleSe lasa cam 3o de minute in cuptor.


Briosele cu fructe de padure se servesc reci, pudrate cu zahar si decorate cu frunzulite de menta!
Pentru aceasta reteta mi-ar fi foarte util setul de 12 forme silicon pentru prajituri - Kitchen Craft ( de la kitchen shop).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert placinta melc (cu lingura)
Bucataras.RO

Desert placinta melc (cu lingura)

Cum bantuiam eu azi prin lumea asta fascinanta a netului mi-a picat in ochi un filmulet cu o reteta de placinta cu mere, a...

Desert placinta melc (cu lingura)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!