Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!
1.Se freaca ouale cu zaharul si uleiul,cu un praf de sare ,se adauga treptat si laptele,esenta si amoniacul stins apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elasic. Impartim aluatul in doaua apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm(in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale,se aseaza in tava si se dau la copt, cca. 15 min., la foc potrivit.
Se scot de pe forma cat sunt calde. 2.Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut. Din albusuri se prepara o bezea cu restul de zahar. In laptele ramas diluam lingura de amidon de porumb apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie) amestecand continuu cu telul pana se ingroasa apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema.
Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos apoi se umple fiecare rulou.Se pot pudra cu zahar pudra. Pofta buna!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii