Prajituri

Reteta Cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura (Reteta video)"
 
Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie este un deliciu de prajitura, care te indeamna sa ceri portii suplimentare.

ingrediente

Ingrediente:
   150 g biscuiti
   150 g nuca
   150-200 g unt
   500 g branza de vaci grasa
   550 ml frisca lichida (350 pentru compozitie
   200 pentru ornat)
   4 oua
   150 g zahar
   2 lingurite zahar pudra
   o fiola vanilie
   o ciocolata amaruie
   2 linguri gem (eu am folosit de mure
   dar merge de orice fel
   important e sa se lipeasca un pic capsunile de
   tort)
   coaja de lamaie rasa
   4-500 g capsuni proaspete

mod de preparare

Biscuitii si nucile se macina. Se adauga untul topit si se amesteca sa arate ceva de genul asta: Nu trebuie sa iasa o bila de aluat, pentru ca se mai umezeste compozitia si de la branza, deci nu exagerati cu untul.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil punem hartie de copt, apoi presam intr-un strat egal biscuitii. Amestecam bine cu un mixer branza cu ouale, zaharul, 250 ml frisca, vanilia si coaja de lamaie rasa. Este important sa rezulte o compozitie cat mai cremoasa, pentru a obtine un tort fin. Rasturnam in tava. Deasupra unei oale cu apa care fierbe (adicatelea la bain-marie), topim intr-un alt vas ciocolata, amestecand-o cu 100 ml frisca si o lingura de zahar. Dupa ce s-a topit toata o turnam deasupra branzei, dar nu intr-un singur loc. Putem apoi cu o lingurita sa ne jucam, facand niste forme. Bagam tortul in cuptorul incins la 170 de grade timp de 45 – 60 de minute (pana cand mijlocul nu mai este lichid). Este important sa folosim o temperatura mai mica de coacere pentru a nu avea crapaturi urate in compozitia de branza. Dupa ce se raceste trecem cu un cutit cu lama ingusta pe margine si o scoatem. Intindem un strat subtire de gem pe toata suprafata tortului.
Batem cei 200 ml frisca ramasi cu zaharul pudra. Asezam frisca pe margine cu o lingura . In mijloc umplem cu capsuni, lasand si cateva cu codite, pentru un strop de culoare.


Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie se serveste rece, ornat cu frisca si fructe proaspete.




Reteta de cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

Incearca si Reţetă de preparare a papanaşilor copti
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.