Cremes frantuzesc

Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii. CREMA: Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana can

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Cremes frantuzesc

Ingrediente

  • FOI:
  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 175 gr zahar pudra
  • putin bicarbonat(1/2 lingurita stinsa cu zeama de lamaie)
  • 100 gr margarina
  • CREMA:
  • 300 gr lapte
  • 5 lg faina
  • 3 galbenusuri
  • 4 lg zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • vanilie
  • cacao
  • glazura sau zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii.

CREMA:

Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana cand dispar cocoloasele.

Se adauga 3 galbenusuri si 4 lg zahar pudra.

Aceasta compozitie se fierbe la foc foarte mic/pe abur amestecand continuu pana se ingroasa,apoi se lasa sa se racesca foarte bine.

Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar pudra apoi se adauga pe rand din compozitia anterioara racita.

Crema obtinuta se imparte in doua.

Intr-o parte se adauga vanilie, intr-o parte cacao(dupa gust).

Se umplu cele trei foi astfel: foaie-crema cacao,foaie-crema vanile,foaie.

Se lasa la rece peste noapte, apoi se taie.

Se glazureaza sau se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!

Reteta Cremes frantuzesc a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de cremes gasiti aici:

Cremes nemtesc,

Cremes cu biscuiti,

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!