Prajituri

Reteta Deliciu cu ciocolata si capsuni

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Deliciu cu ciocolata si caspuni este un desert delicios cu biscuiti, ciocolata si capsuni. Nu este atat de greu de pregatit si poate fi facut si cu alte fructe. Este o rulada perfecta si pentru mesele de sarbatoare.

ingrediente

Blatul de biscuit:
   125 g biscuiti picnic
   100g arahide
   100g unt sau margarina
   100 g ciocolata alba.
    
Crema:
   3 oua intregi
   6 lg zahar
   250ml frisca
   100g ciocolata neagra
   4 lg garrone orange
   10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa.
    
Jeleu de capsuni:
   200g capsune date prin blender sau pasate cu o furculita
   3 lg cu zahar
   1 lg zeama de lamaie si
   5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
    
Glazura:
   100 ml frisca si 150 g ciocolata.

mod de preparare

Blatul: se macina arahidele (prin robot sa nu fie prea marunte), biscuitii la fel, se topeste untul, se topeste ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund, se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie.




Jeleu capsuni: capsunele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie. Se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina, se da deoparte, se lasa la racit.




Crema: Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intareste, apoi se amesteca cu crema de oua si se mixeaza bine. Se imparte compozitia in doua: intr-o parte se pune ciocolata topita si jumate din gelatina hidratata. Se amesteca bine si se pune apoi crema in tavita de chec.




Peste crema se pune jeleul de capsuni si se da la congelator 15 minute pana se intareste. Peste jeleul de capsuni se pune jumatatea cealalta de crema in care se amesteca cele 4 lg cu garrone si restul de gelatina.




Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece. Dupa o ora, se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata.




Ciocolata se topeste in cratita pe abur impreuna cu frisca si apoi pusa peste roll. Deasupra se orneaza cu cateva capsune.




Reteta Deliciu cu ciocolata si capsuni a fost propusa de lissa pe forum culinar.ro


Serviti desertul cu capsuni si biscuiti dupa ce s-a intarit glazura, de la rece. Poate fi pregatit foarte usor si cu alte fructe.

Incearca si Prajitura alba cu crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata si capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.