Desert cu fructe si bezea este simplu si gustos. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi fructe la alegere. Eu am folosit caise si capsune.
Desert cu fructe si bezea este simplu si gustos. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi fructe la alegere. Eu am folosit caise si capsune, dar la fel de bine puteti face aceasta reteta cu prune sau piersici. Untul moale se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, obtinand o crema fina si spumoasa de unt. Se incorporeaza ouale- unul cate unul, iar la sfarsit faina cernuta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si migdalele macinate.
Tot acest amestec se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt, iar peste se pun fructele spalatae si eventual taiate.
Se baga tava in cuptorul incins, timp in care se face bezeaua. Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pana la obtinerea unei bezele consistente!
Cam cu un sfert d eora inainte ca prajitura sa fie gata se toarna bezeaua peste si se lasa pana cand spuma cu zahar devine usor aurie.
Desertul cu fructe si bezea se taie bucatele dupa ce s-a racit.
Pentru a realiza aceasta prajitura mi-ar fi de folos sa am tava in forma de inima - Calve ( de la kitchenshop)!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciNu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...
Desert cornuri cu nutella si nuciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii