Fudge-ul de ciocolata este un desert delicat, ce seamana cu ciocolata de casa dar este mai fin, se topeste in gura, are o consistenta apropiata cu a mousse-ului.
Aceasta reteta de fudge de ciocolata ii apartine celebrului Wolfgang Puck, bucatarul ce se ocupa de 19 ani de meniul petrecerii de dupa decernarea premiilor Oscar. Bineinteles la petrecere fudge-ul ia forma statuietelor, dar tu poti sa-i dai ce forma doresti.
Tapeteaza o tava de 23x23cm cu folie de aluminiu.
Topeste ciocolata pe baie de aburi si las-o sa se racoreasca putin. Adauga galbenusurile si mixeaza la viteza medie pentru 1 minut.
Intr-o oala mica pune zaharul si apa la fiert sa se faca sirop.
In timp ce mixezi toarna cate putin din sirop. Cu o paleta razuie ce ramane pe margini ca amestecul sa fie omogen. Adauga si restul de ingrediente in ordinea data.
Toarna tot amestecul in tava pregatita, niveleaza si da la frigider pentru 2 ore.
Apoi taie in forma dorita.
Poti servi fudge-ul de ciocolata cu fructe proaspete.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii