Prajituri

Reteta Gerbeaud cu miere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi,

ingrediente

   Pentru aluat: 150 g zahar
   2 linguri de miere
   5 dl lapte
   o lingurita de cacao
   100 g margarina
   1 ou
   1 lingura mocca de bicarbonat de sodiu
   faina cat cuprinde
   Pentru crema: 5 dl lapte
   2 pachete de zahar vaniliat
   100 g gris
   200-200 g unt si zahar pudra
   Pentru glasura: 50 g unt
   2 linguri (mari) cacao
   100 g zahar
   2 linguri (mari) apa

mod de preparare

Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi, pana cand culoarea aluatului devine caramel. Se ia de pe foc si se amesteca cu faina si bicarbonatul de sodiu. Se imparte pe loc in patru parti.


Pe o planseta cu faina se intind patru blaturi de cate 23 X 30 cm. Se pun la cuptor preincalzit pentru 5 minute la un foc mai mic decat cel potrivit. Sa avem grija, pentru ca se pot arde foarte usor! Fiecare blat se pune la cuptor in parte.


Pentru crema laptele se fierbe cu zaharul vaniliat, adaugand si amestecand continuu grisul. Se fierbe 4-5 minute, dupa care se lasa la racit.


Untul se amesteca cu zaharul pudra pana cand devine spumos. Blaturile racite se ung cu aceasta crema, si se aseaza una peste alta.


Ingredientele pentru glasura se fierb 3-4 minute, se lasa putin la racit, apoi se unge cu ea blatul superior al prajiturii. Acoperit se lasa la racit o noapte intreaga, ca blaturile de miere sa se inmoaie.
Incearca si Prajitura foaie peste foaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Gerbeaud cu miere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite