Grilaj de branza alb si negru

O prajitura cu branza minunata! O imbinare perfecta de culori intr-o reteta de prajitura perfecta pentru orice masa de sarbatoare, sau doar pentru pofta de dulce! :)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Grilaj de branza alb si negru

Ingrediente

  • - 2 cani de faina (circa 220 g )
  • - 85 g de cacao fara zahar
  • - 1 ligurita de bicarbonat
  • - 1/2 lingurita de sare
  • - 280 g de unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • - 200 g de zahar
  • - 3 oua mari
  • - 2 1/2 lingurita de extract de vanilie
  • - 225 g de creme fraiche
  • - 1/2 cana de zahar pudra
  • - un pic de unt pentru unsul tavii

Mod de preparare

Se unge o tava de 9 x 13 cm cu unt si o lasam de o parte. Intr-un castron se cerne impreuna faina, cacao, bicarbonatul si sarea. Cu ajutorul unui mixer, viteza medie se mixeaza untul cu zaharul pana cand va deveni cremos. Se adauga 2 oua si 2 lingurte de extract de vanilie, se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se micsoreaza viteza mixerului la mic si putin cate putin si se adauga amestecul de faina, cacao, bicarbonat si sare in compozitia cu unt si oua . Dupa ce se pune tot amestecul de faina se creste viteza mixerului din nou si se mixeaza timp de 1-2 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 C .Se ia o cana din compozitie si se pune de o parte pentru decor. Restul se pune in tava pregatita ,se niveleaza si apoi se pune in frigider timp de 30 de minute. Trecute cele 30 de minute se da la cuptor timp de 25 de minute, iar apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza creme fraiche impreuna cu zaharul pudra, oul ramas si jumatatea de lingurita de extract de vanilie. Se intinde aceasta crema pe baza racita deja.

Acum decorul .
Compozitia care s-a tinut de o parte se tine in frigider. In momentul in care se scoate din frigider se poate lucra cu ea fiind un pic dura dar trebuie sa se lucreze foarte rapid , de se lipeste un pic ajutati-va presarand un pic de zahar pudra pe suprafata de lucru. Deci se fac mici suluri care se aseaza pe crema asa cum se vede in poza.

Se pune din nou in cuptorul incalzit , tot la 180 C timp de 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie in dreptunghiuri sau daca se doreste o alta forma, faceti-o .
Se mentin in frigider pana la 3 zile intr-un contenitor acoperit.


Reteta de prajitura grilaj cu branza alb si negru a fost propusa de Emmalyne pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Desert prajitura cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de mure

"retete pentru mese in familie".

Desert prajitura cu crema de mure
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola