Macarons Red Hot cu ciocolata si chili

In general macarons par destul de complicati de facut, dar daca urmaresti cu atentie reteta pas cu pas, vei vedea ca poti sa ii faci chiar foarte usor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Macarons Red Hot cu ciocolata si chili

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de macarons
  • 170g de zahar pudra
  • 160g de migdale macinate
  • 4 albusuri de ou
  • 160g de zahar tos
  • ½ lingurita colorant alimentar rosu
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 200g ciocolata cu chili (lindt)
  • 200ml frisca lichida

Mod de preparare

Mod de preparare macarons

4

Se pun intr-un robot de bucatarie zaharul pudra si migdalele macinate, si se mixeaza in reprize scurte, pana se omogenizeaza foarte bine. Se cerne amestecul printr-o sita, ca sa ramana deoparte bucatile mai mari de migdale. Se adauga doua albusuri, si se mixeaza pana devine o pasta destul de densa ca si consistenta.

Se pun celelalte doua albusuri intr-un bol rezistent la caldura. Tine mixerul la indemana! Intr-o cratita mica se pun la foc mediu 50ml apa si zaharul tos, se dau in clocot pana ce siropul ajunge la 110 grade Celsius. Acum poti sa incepi sa bati cele doua albusuri la cea mai mare viteza a mixerului. Odata ce siropul a ajuns la 118 grade se incorporeaza in albusurile spuma, in timp ce se mixeaza in continuare, pana cand amestecul este aproape rece. Trebuie sa fie o compozitie ca de bezea. Se adauga colorantul rosu si se mesteca bine.

Se torna aceasta bezea peste amestecul de migdale si se incorporeaza usor cu ajutorul unei spatule.

Se pregatesc doua tavi tapetate cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 grade. Cu ajutorul unui pos cu capatul rotund se fac forme rotunde, dupa care se lasa se se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Se dau la cuptor timp de 15 minute, dupa care se scoate hartia din tava, se lasa cateva minute la racit, dupa care macarons se desprind cu grija de pe hartie.

 

Modalitate de preparare crema de ciocolata chili

4

Rupe in bucati cat mai mici ciocolata cu chili si pune-o intr-un bol. Pune frisca lichida pe foc, pana cand incepe sa dea in clocot. Toarna-o apoi peste ciocolata si las-o sa se aseze pentru 1 minut. Cu o spatula de plastic amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Las-o sa se raceasca dupa care cu un pos pune niste crema pe un macarons, si acopera cu altul.

 


 


La temperatura camerei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Friptura de iepure la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise