Pandispanul este foarte pufos si ti se topeste in gura. Facut in forme individuale, servit cu crema de vanilie si fructe de padure, se transforma intr-un desert delicios si usor de vara.
Pentru pandispan simplu cu vanilie se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul vanilat si se bate bine, astfel incat albusul sa se intareasca ca pentru bezele. Separat se strivesc intr-o farfurie galbenusurile, se amesteca cu albusul, se adauga faina, amestecand totul usor, de sus in jos, ca sa nu se lase.
Se unge o forma bine cu unt (una mare sau forme individuale), se presara faina, se toarna compozitia si se coace pandispanul o ora la foc potrivit. Cantitatile se pot mari dupa dorinta.
Crema de vanilie (creme patissiere) se pregateste dupa indicatiile din reteta. Este o crema usoara de lapte.
Fructele se spala si se curata de codite.
Blatul de pandispan il lasam sa se raceasca in cuptor, iar dupa ce e racit turnam deasupra crema de vanilie, racita si ea, si decoram cu fructe de padure.
Pandispanul simplu cu vanilie si fructe se serveste imediat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii