Prajituri

Reteta Pasca poloneza cu glazura de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
Didina Sava postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat (Reteta Video)"
 
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata este un desert absolut delicios care poate fi facut si pe parcursul anului ca prajitura, avand un aspect foarte apetisant.

ingrediente

   Blatul
   1 pahar faina
   1/2 pahar zahar
   1/2 pahar lapte
   un pachetle praf de copt
   2 linguri cacao cu varf
   100 g margarina
   1 esenta de vanilie sau doua plicuri zahar vanilat
   1 ou
   coaja rasa de la o lamaie
    
   Crema de branza
   1/2 kg branza de vaci
   1/2 pahar faina
   2 oua
   1 pahar zahar
   200 grame smantana groasa
   100 g stafide
   2 pliculete zahar vanilat
   sare
   1 plic praf de copt
    
   Glazura
   4 linguri apa
   5 linguri zahar
   4 linguri cacao
   100 grame margarina.

mod de preparare

Pasca poloneza cu glazura de ciocolata este un desert absolut delicios care poate fi facut si pe parcursul anului ca prajitura, avand un aspect foarte apetisant si fiind foarte gustoasa.




Blatul




Se freaca margarina cu zaharul si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina si laptele concomitent, cate un pic.Se incorporeaza cacaoa, esenta de vanilie, praful de copt stins cu lamaie si praful de sare (compozitia e ca la chec).




Crema




Se freaca branza cu galbenusurile si cu zaharul, de adauga faina, smantana, aromele, iar la urma albusurile batute spuma si praful de copt stins cu lamaie
Din aluatul de blat se toarna intr-o tava rotunda de pasca (mai inalta), tapetata cu hartie pergament, 3/4 din compozitie si se da la cuptor timp de 5-7 minute.
Se scoate, se pune deasupra crema de branza, dupa care restul de aluat de blat, deasupra.
Se coace pasca la foc potrivit maximum o ora si jumate(se incerca cu paiul cand este gata)




Glazura:




Se amesteca totul si pune la fiert intr-o cratita, apoi se toarna glazura, fierbinte, peste pasca.


Pasca poloneza cu glazura de ciocolata se taie dupa ce se raceste




Sursa acestei retete este forumul prieteniei.

Incearca si Tarta simpla cu nectarine
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza cu glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.