Prajituri

Reteta Patratele de prune (cu drojdie)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
MariaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Patratele cu prune (cu drojdie): delicioase si usor de facut.

ingrediente

   pentru aluat: 20 g drojdie
   40 g zahar pudra
   300 g faina
   200 ml lapte
   1 praf de sare
   1 ou
   60 g unt
   pentru umplutura: 600 g prune
   pentru aluatul maruntit: 60 g faina
   30 g zahar pudra
   1 pachet zahar vanilat
   60 g unt

mod de preparare

Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut si se lasa la crescut, intr-un loc ferit de curent.
Se cerne faina intr-un castron, se adauga zaharul, un praf de sare, oul, maiaua si untul topit. Se pune laptele treptat, se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca, pana cand isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se intinde in foaie si se aseaza intr-o tava medie unsa cu unt. Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se aseaza prunele cu partea bombata in jos pe aluatul din tava. Se ameasteca toate ingredientele de la aluatul maruntit.
Se presara prunele cu aluatul maruntit si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute.


Patratelele se pot servi cu zahar pudra deasupra.

Incearca si Tarta cu portocale delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele de prune (cu drojdie)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.