Prajitura Bolero

Blatul: Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca. Se imparte compozitia in doua si se coc doua f

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bolero

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • un pachet biscuiti Petit beurre simpli
  • un pachet biscuiti Petit beurre cu cacao (sau alta marca
  • dar sa fie cat de cat moi)
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita otet
  • 2-3 linguri apa clocotita
  • In plus mai este nevoie de un borcan mare de compot de visine (eu am luat fara samburi ca sa imi usurez munca)

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca.

Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt (aprox 25 de minute fiecare, in functie de cuptor).

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele si fierb pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza impreuna cu un pachet de unt moale.

Jumatate din crema se amesteca cu un pachet de biscuiti cu cacao faramati si restul cu un pachet de biscuiti simpli faramati.

Glazura:

Se amesteca bine toate ingredientele mai putin apa, apoi se toarna apa si se omogenizeaza.

Eu am trisat si am folosit tot glazura la plic, dar v-am scris oricum reteta pentru ca poate cineva o prefera pe aceasta.

Asamblare:

Se pune prima foaie de blat, apoi crema cu biscuiti cu cacao, un strat de visine din compot bine scurse, crema cu biscuitii simpli si cealalta foaie de blat.

Deasupra se pune glazura si se presara nuca de cocos.


Pofta buna!

Reteta Prajitura Bolero a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro

Alte retete cu visine gasiti aici:

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tarta cu fructe (visine),

Placinta cu visine/fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
CARNE ASADA
Bucataras.RO

CARNE ASADA

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...

CARNE ASADA
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!