Blatul: Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca. Se imparte compozitia in doua si se coc doua f
Blatul:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca.
Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt (aprox 25 de minute fiecare, in functie de cuptor).
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele si fierb pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza impreuna cu un pachet de unt moale.
Jumatate din crema se amesteca cu un pachet de biscuiti cu cacao faramati si restul cu un pachet de biscuiti simpli faramati.
Glazura:
Se amesteca bine toate ingredientele mai putin apa, apoi se toarna apa si se omogenizeaza.
Eu am trisat si am folosit tot glazura la plic, dar v-am scris oricum reteta pentru ca poate cineva o prefera pe aceasta.
Asamblare:
Se pune prima foaie de blat, apoi crema cu biscuiti cu cacao, un strat de visine din compot bine scurse, crema cu biscuitii simpli si cealalta foaie de blat.
Deasupra se pune glazura si se presara nuca de cocos.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Bolero a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro
Alte retete cu visine gasiti aici:
Tort cu visine Padurea Neagra,
Tarta cu fructe (visine),
Placinta cu visine/fructe
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvingsa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....
Amestecate, ca la tara, branzeturi si alteleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii