Prajituri

Reteta Prajitura Cocosa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
anaima postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura "Buzdugan" (reteta video)"
 
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul.
Se adauga albusurile bat

ingrediente

Blat:
   6 oua
   18 linguri de faina
   18 linguri de ulei
   18 linguri de zahar
   1 lingurita de praf de copt
Sirop:
   1 cana de zahar
   1 esenta de rom
   2-3 linguri de cacao
   1 cub de margarina pentru prajituri
Ornament:
   1 pachet de fulgi de nuca de cocos

mod de preparare

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul.


Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca, dupa care se adauga treptat faina, in care s-a amestecat praful de copt.


Se obtine o compozitie ca de chec (nici groasa, nici subtire) care se toarna intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.


Se pune tava in cuptorul incalzit la 180° C si se lasa sa se coaca timp de 30 de min., pana prinde o culoare aurie la suprafata (se poate proba din cand in cand cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe aceasta, prajitura este gata).


Se opreste cuptorul, iar tava se lasa inauntru.





Sirop


Intr-un ibric, zaharul imbibat in apa se pune pe aragaz, cand s-a topit zaharul, se adauga cacao si se da intr-un clocot. Se ia de pe foc si se adauga margarina si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se adauga si romul.





Blatul se taie in patratele sau romburi care vor fi, pe rand, scufundate in sirop si apoi date prin nuca de cocos.





Se aseaza pe un platou si se servesc.





Pofta buna!
Pregatire 30 min,


Coacere 40 min
Incearca si Prajitura cu capsuni si menta
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cocosa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite